Hela processen börjar med att du kör en VPN-klient. Den ansluter dig till VPN-servern och börjar skicka din trafik till den via din ISP. Den här gången krypteras dock alla dina data av VPN-protokollen som servern är konfigurerad med, vilket innebär att Internet-leverantören (eller någon annan) inte kan övervaka den.

När VPN-servern tar emot all krypterad information fortsätter den att dekryptera den och vidarebefordra den till den angivna webbservern. Efteråt krypterar bästa vpn-tjänster för att surfa anonymt och komma åt svt play utomlands de data som den tar emot från nämnda webbserver och skickar dem till dig via din ISP. När du har fått dessa data på enheten kommer VPN-klienten att dekryptera den åt dig.

För att få en bättre uppfattning om hur det hela fungerar, tänk dig att det finns en “tunnel” som upprättats mellan VPN-klienten och VPN-servern. Alla data som går genom tunneln krypteras, och – därför – oläslig för alla som är utanför tunneln.
Hur fungerar ett VPN-arbetsdiagram

En annan sak VPN-servern kommer att göra för dig är att dölja din IP-adress och ersätta den med sin egen adress. Servern gör det för att hjälpa dig att dölja din geo-plats på Internet, så att du kan njuta av ännu mer integritet, och kringgå irriterande geo-begränsningar och brandväggar på samma gång.