media pratar om det, och det här är normalt

Media rapport med en smäll varje incident eller olycka i samband med den elektroniska cigaretten från Aspire, Eleaf, GeekVape, Innokin, Joytech, Lost Vape, MLife, Peoplesmoker, Sigelei, Smok, Suorin, Uwell, Vaporesso, Voopoo och Wismec, och detta är normalt. Detta är åtminstone normalt i det nuvarande medielandskapet. Den elektroniska cigaretten har vinden i sina segel, många människor är intresserade av det eftersom mer än 7 miljoner européer har slutat röka utan att lida tack vare det. En artikel som skulle rubriken “99.9998% av e-cigaretter fungerar mycket bra” skulle inte intressera någon, eftersom vi kommer att finna det rättvist normalt. Å andra sidan, ” en elektronisk cigarett exploderar och orsakar panik på en flygplats “, där, det säljer tillräckligt bra för att göra framsidan av 20 timmar.

Man kan ta analysen mycket längre, genom att hänvisa till det faktum att ett beroende objekt alltid säljer bättre än en positiv. Eller att samma fenomen har mindre inverkan på mobiltelefonens rykte, eftersom de är för mycket del av vårt dagliga liv för att i grunden ifrågasätta dem, till skillnad från den elektroniska cigaretten. Eller slutligen att när det gäller den elektroniska cigaretten lägger den ett lager till tvivel som redan är väl underhållna av vissa medier. Men du ser idén.

Paradoxen är att den säljer eftersom den är exceptionell. Och hur exceptionellt det är media stift upp och göra det första sidan av alla tidningar. Detta skapar oundvikligen tvivel, för vi ser det överallt och kommer ihåg att en elektronisk cigarett eller ecigg, e-cigg, e cigg och e-cig kan explodera, och glömmer å ena sidan att detta är fallet med alla enheter som använder ett batteri och å andra sidan att det är lika sällsynt med den elektroniska cigaretten som med någon annan av dessa enheter.

För att få en bättre idé, här är bilderna av ett batteri avgasning som äger rum i Toulouse, Oktober 28, 2016. Det visade sig att personen Bar ett extra batteri naken, oskyddad, i en ficka med metalldelar…

Eftersom ämnet antänds sinnen mycket oftare än Byxfickor, är det viktigt att göra den del av saker.
Alla batteri kan explodera

Den viktigaste punkten är att det aldrig är själva enheten som exploderar, men batteriet. En skärm, högtalare, tangentbord eller clearomizer har ingen chans att explodera. Det är alltid batteriet som exploderar, och det är den enda som är inblandad i olyckor.

Och det är ett faktum att något batteri, oavsett om det är i en elektronisk cigarett, en telefon, en bärbar dator eller en sladdlös borr kan explodera. De flesta datorer, sladdlösa verktyg och elektroniska cigaretter med flyttbara batterier använder li-On-batterier, som kan explodera på grund av funktionsfel när temperaturen når ca 100°C. Fasta batteritelefoner, tabletter och elektroniska cigaretter använder Li-Po-batterier, alltid skyddade av en elektronisk krets eftersom mycket mindre stabil än de tidigare.

Det är under alla omständigheter tillräckligt att ett fel på elektroniken medför en överdriven belastning på batteriet för att värma det, eventuellt till dess tändpunkt, i vilket fall det brinner eller exploderar. Detta kan till och med hända i standby. En telefon är aldrig helt avstängd, batteriet är alltid anslutet till elektroniken eftersom kretsen aldrig är avskuren.
En liten minoritet av batterier exploderar

Alla dessa enheter använder batterier som kan explodera, det är ett faktum, och ändå gör nästan ingen. Det är trevligt av dem, men det beror främst på att bärbara enhetstillverkare är medvetna om att en explosion snabbt förstör sitt rykte, Samsung med sin S7 har haft gott om möjlighet att mäta hur mycket. Skyddet av den elektriska kretsen och batteriet är i stor utsträckning behärskat, och det är mer billigt att genomföra. Det är inte där tillverkarna sparar på ljustips och i själva verket är explosioner mycket sällsynta.
Vilken skillnad i elektroniska cigaretter ?

E-cigaretter använd samma batterier och skydd som andra enheter, förutom de som använder flyttbara batterier.
Inbyggda batterier

Som vi har sett använder elektroniska cigaretter från vilka du inte kan ta bort batteriet samma Li-Po som mobiltelefoner till exempel. Användaren har inte tillgång till dem, vi kan inte “fel” manipulera dem eftersom vi inte manipulerar dem alls. Om ett batteri exploderar är det en defekt av elektronik eller batteri, vi kan inte göra mycket oavsett enheten och det är lyckligtvis extremt sällsynt. Så verkligen exceptionellt, alla enheter kombinerade.

Denna teknik är gemensam för alla bärbara enheter, och batterierna som skyddskretsarna är desamma i elektroniska cigaretter. De exploderar inte oftare än andra enheter av denna uppenbara anledning att de är identiska med dem på denna punkt… med ett undantag, de flyttbara batterierna.
Löstagbara batterier

Så vi kommer till förklaringen av de flesta explosioner av elektroniska cigaretter, avtagbara batterier. Som med stationära batterier är det inte enheten som exploderar, men batteriet. Men den här gången kan batteriet bytas ut, laddas till en extern laddare, tas bort från enheten och transporteras separat.

Avtagbar batteri elektroniska cigaretter alla använder li-On batterier, oftast i 18650-format (18mm i diameter och 65mm i höjd). Dessa batterier utvecklades inte specifikt för vape, vilket representerar för dem bara en mycket liten marknad ! De driver bärbara datorer och elfordon, trådlösa verktyg bland otaliga applikationer sv vars säkerhet aldrig ifrågasätts, och det med rätta.

Li-on batterier är mycket stabilare än Li-Po-telefoner. De tål bättre höga driftstemperaturer och är mycket mindre känsliga för stötar. Å andra sidan är de avsedda att användas i se vilka e-cigg du kan köpa på Vape.se förseglade förpackningar, det vill säga svetsade ihop och integrerade i en låda. Batteriet i en sladdlös borr eller bärbar dator, Det är flera 18650s svetsade ihop i en förseglad plast. Användaren har tillgång till batteriet, men inte till varje batteri separat.

Förutom att med elektroniska cigaretter med flyttbara batterier använder vi batteriet ensam, som det är, eftersom vi använder ett enkelt batteri. Till denna detalj innehåller en 18650 mycket, mycket mer energi än ett enkelt batteri. Och att om vi bär den i en ficka med nycklar eller byte, eller en resväska med nagelklippare eller någon metallbit, kan vi göra en kortslutning. Metalldelarna kommer i kontakt mellan batteriets två poler, urladdningen är enorm och värmer omedelbart batteriet, vilket når sin tändpunkt om några sekunder och exploderar.

Den grundläggande säkerhetsregeln: håll aldrig batterierna nära metallelement (nycklar, mynt etc.).)

Den elektroniska cigaretten har inget att göra med det, det är inte ens en dålig användning av batteriet, det är en dålig transport. Användaren är dock inte nödvändigtvis skyldig om han inte har informerats. Inte alla kommer spontant att tänka på denna risk och se den potentiella risken för en stor hög. Som med de flesta inhemska olyckor, okunnighet, ouppmärksamhet eller enkel glömska har konsekvenser långt bortom anekdotiska. Och som de flesta inhemska olyckor är den här lättast att undvika.

Källor: Bab, Alla Bolag, Trustpilot, Wikipedia, Försvarsmakten, Polisen, Twitter, Facebook, Instagram, Hitta, Eniro.